gameloft firmasının Ağustos, 2013'te çıkardığı araba yarışı. Yeni mekanlar ve arabaların bulunduğu oyunda özellikle müzik seçimleri oldukça başarılı.
Kıyamet sonrası dönemde geçen oyunda su, yemek ve gerekli item’ları bularak hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Değişik oyun mekanikleri ve kamera açılarına sahip olan Dustbowl’da kontrol edeceğiniz kahraman, yolculuğu boyunca hayatta kalan diğer insanlarla temasa geçecek ve kıyametin neden olduğunu keşfetmeye çalışacak.
"Freddy Fazbear’s Pizza" isimli pizza restoranında geçen hikâye de, gece güvenlik görevlisi rolündesiniz. Amacınız, gece boyunca ortaya çıkan oyuncak karakterlere karşı yaşam mücadelesi vermek. "Five Nights at Freddy’s" nin sadece tek kişilik oyun modu olduğunu hatırlatalım.
Valve tarafından geliştirilen dünyanın en popüler oyun satış ve oyun içi iletişim ağı. 28 dilde destek veren Steam ayrıca pc ve mobil olmak üzere 6 işletim sisteminde de destek vermektedir.
mobil oyun sektöründeki boşluğu çok iyi yakalamış bir oyun. hem ilgi çekici görselleri hem de basit ama taktik gerektiren oynanışıyla bir çok oyuncuyu kendisine çekti. hatta sinema filmi bile yapıldı.
mgame corporation ve noah system tarafından geliştirilmiş 6 adet farklı sınıfı olan şu yıllarda pek olmasa da geçtiğimiz yıllarda en çok oynanan online oyunlardan birisidir. Eskilerde çok çeşitli online oyun olmamasından dolayı özellikle Türkiye'de çok yoğun ilgi gördü ve oyuncular oyunda kendi alfabelerini bile oluşturdular.
oyun 2016 yılında nttgame tarafından steam edition versiyonu çıkarılmıştır.
fenomen menejerlik oyunu football manager 'ın 2015 versiyonu. piyasaya çıktığı yıl türkiye'de 80 tl'den satışa sunulmuştur.
oyunun istediği sistem gereksinimleri şu şekildedir:
işletim sistemi: windows xp, 7 ve 8işlemci: ıntel pentium 4, ıntel core, amd athlon xp: 1.6ghz+ v/7/8: 2.2ghz+hafıza: 1 gb ramekran kartı: nvidia geforce fx 5900 ultra, atı radeon 9800, ıntel gma x3100 – 128mb vramdirectx: versiyon 9.0chard disk: 3 gb boş alan
oyunun çıktığı yıl yazılmış bir inceleme yazısı:
Belki biraz standart olacak ama benim gibi ilk çıkan serilerden itibaren menajerlik oyunlarını oynuyorsanız mutlaka söylemişsinizdir: “Uykusuz gecelere hazırlıklı olun”. Hâlâ kendime sorarım, “Neden bu oyuna 1 senede ortalama 200 saat ayırırım ?” diye. Cevabını henüz bulamadım.Yeni başlayacak oyuncular için Football Manager alışılması ve oynanması zor bir oyundur. 2006’da ilk çıktığı zaman bu oyunu oynamaya başladığımda, oyun içerisinde neredeyse hiç bir başarım yoktu. Fakat nedensiz bir şekilde oynamaya devam ediyordum. Bu oyunun farklı bir çekiciliği olduğunu sonraki yıllarda fark etmiştim.
Oyunun zor olmasının en büyük sebepleri detaylar, oyuncularla birebir iletişim, antrenmanlar, taktikler, takım konuşmaları ve yönetim. Bu saydığım detayların da içerisinde yine detaylar mevcut. Yeni başlayacak olan oyuncuların, biraz sabırdan sonra, oyundan oldukça zevk alacaklarını garanti edebilirim.
Football Manager 2015 oyununda yine bir takım yeniliklerle karşılaşıyoruz. Bu yeniliklerden ilki, standart olarak her sene değişen tema ve arayüz. Sports İnteractive bu sene radikal bir karar alarak CM’nin ilk serisinden aşina olduğumuz gibi, menüleri biraz daha kısaltıp ekranın soluna yerleştirmişler. Oyunun müdavimleri biraz zorluk çekecek olsa da, kısa sürede alışılıyor olması ve kolay kullanımı oyunun ilerleyişini hızlandırmış. Geçtiğimiz senelerde menajer oluştururken özellik puanlarımız standart olarak veriliyordu. Ancak bu sene “Tracksuit Manager” adı altında değişiklik yapılmış ve yerinde bir karar olmuş diyebiliriz. Konuya açıklık getirecek olursak İsmail Kartal gibi eşofman giyen ve oyuncularla birebir ilgilenen bir menajer mi yoksa Fatih Terim gibi taktiksel ve motivasyona dayalı bir menajer mi olacağımıza artık biz karar verebiliyoruz.
Daha önceki serilerde oyuncularla konuşma yaparak onlara belli vaatler veriliyordu. Bu vaatlerin uzun veya kısa vadede gerçekleştirilmesi bize kalıyordu. Bu seneki oyunda ise bu vaatlerle ilgili bir bölüm bulunmakta. Bu bölümden, verdiğimiz vaatlerin takibini sağlayarak durumunu öğrenebiliyoruz.

si games , her sene olduğu gibi, bu sene de maç motorunun üzerinde bir takım geliştirmeler yapmış. Bu seneki en büyük değişiklik ise, gerçek kişileri kullanarak ekledikleri animasyonlar. Oyuna gerçeklik katmak adına, gerçek kişilerin kullanılarak yapıldığı bu animasyonlara rağmen SI Games’in maç motoru hakkında hala alması gereken çok fazla yol var. Ekstra olarak statlardaki grafikler çoğaltılmış,hava şartları gerçekçiliğe yakın yapılmaya çalışılmış. Oyuna bir çok stat birebir şekilde entegre edilmeye çalışılmış ve bu konuda da oldukça başarılı olmuşlar.
Oyunda belki de en zevkli geçen kısım olan transfer sezonu konusunda da kısmı değişiklikler yapılmış. Bu değişikliklerden en önemlisi ise, yönettiğiniz kulüp dünyaya ne kadar açılmış ve dünyada kurduğu ağlar ne kadar gelişmiş ise sizin de araştıracağınız, araştırma ekibinizi yönlendireceğiniz bölgeler o kadar çok oluyor.
Bu senenin en iyi aktarılan özelliği ise kulüp mali durumu. Peki bu nedir diye soracak olursanız, gerçek hayatta haberlerini okuduğumuz kulüpler finansal fair play durumunu ayarlayamadığınız zaman, Avrupa kupalarına katılamıyorsunuz. Bulunduğunuz kulübü şampiyon yapsanız dahi, mali olarak kulübü iyi yönetemediğiniz zaman Avrupa kupalarına maalesef gidemiyorsunuz. Bu durumdan kurtulmak için, transfer yaparken çok daha dikkatli davranmalı ve oyuncular ile sözleşme yaparken pazarlığı arttırmalısınız. Pazarlık demişken, kariyeriniz sırasında menajer olarak başka bir takıma transfer olmadan önce transfer olacağınız takımın başkanı sizinlegörüşme yapıyor. Bu görüşmede size geçmişe yönelik veya takımla alakalı sorular soruyor; bu sorulara vereceğiniz cevaba göre de size teklif yapıyor ya da başka menajer aramaya başlıyor.
Oyunda grafiksel olarak yerinde değişiklikler olmuş. Ses anlamında da oyuncuların zaten hiçbir beklentisi yok. Yapımcı firma da bu nedenle ses konusunun üzerine gitmiyor . Gelen bu yeni özellikler ve ekstra detaylar gözünüzü korkutmasın. Bunları avantaja veya dezavantaja çevirmek tamamen sizin elinizde. SI Games maç motorunu bir türlü istenilen seviyeye getiremiyor olsa da, şu an piyasadaki menajerlik oyunlarının arasında en iyisi yine Football Manager.
iyi yönler:
- Grafiksel olarak daha doyurucu olması

- Oldukça uygun fiyata satılması- Yeni eklenen mali fair play özelliği

KÖTÜ YÖNLER:
- Maç motorunun bir türlü stabilize hale getirilememesi
- Oyuncularla abartılı şekilde fazla iletişimde olmak zorunda kalmak
bahadır onur bozkurt - 2 aralık 2014
turkgamer
Oyunda, savaş araçlarıyla (arabalar, off road araçlar, tank türevleri) çevrimiçi multiplayer bir savaşta kendinizi bulacaksınız. Araçların üzerlerinde yer alacak silah çeşidi ve sayısı oldukça geniş olurken, ayrıca araçların nerdeyse tüm parçalarını siz belirleyeceksiniz. Geliştirdiğiniz araçları açık arttırmaya sunma imkanının yanı sıra, oyuncular kendi aralarında da alım satım yapabilecekler.
Destiny birçok oyun türünü içinde barındıran oyunlardan. Piyasadaki birçok markalaşmış oyunu bırakıp neden bu oyunu oynayacağız diye sorabilirsiniz; ama denedikten sonra bağımlılık yapabilir dikkat edin. oynanmaya değer bir oyun.
League of Legends (LoL) 2009 yılında riot games tarafından piyasaya sürülen bir moba oyundur. Oynanması ücretsizdir ve oyuncuların çevrimiçi olarak dünyanın her yerinden başka oyuncularla birlikte oynaması üzerine kuruludur.
Battleroyale tarzına yeni bir soluk getirilmeye çalışılmış. Güzel sanat yönetimi ve beraberinde gelen güzel grafikleri var. Dövüş mekanikleri ve skill kullanımları kolay ve eğlenceli. Umut vadediyor.
Artı olarak oyunun bir çok mekaniği kanser oyun olan SEKİRO'YA BENZİYOR. GRAP İLE ZIPLAMA UÇMA GİBİ NİNJA HAREKETLERİ, HIZLI İTEM DEĞİŞTİRMELER, KATANALAR, BOMBALAR VS ÇOK GÜZEL DURUYOR. 1 SAATE YAKIN OYNAMAMA RAĞMEN OLDUKÇA ZEVK ALDIĞIM OYUNLARDAN BİRİSİ. UMARIM DAHA GÜZEL YERLERE GELİR. BIKTIK STANDART BATTLEROYALE OYUNLARINDAN. BÖYLE GELİŞMELER GÜZEL OLUYOR!
bayonetta 'nın devam oyunu olarak, nintendo tarafından piyasaya sürülen üst düzey aksiyon oyunu. 9 Ekim 2014'te demosu yayınlanan oyun, 24 Ekim 2014'te sadece wii u konsolu özelinde piyasaya sürülmüştür.
Nvidia tarafından geliştirilen ve cloud (bulut) tabanlı oyun sistemi. Düşük performanslı PC ile birinci sınıf oyunlar oynanmasını sağlayan dahi çözümü
king firmasının yapımı olan Candy Crush Saga; hayatımıza 2012 Kasım ayı gibi girmişti. Oyunun içeriğinden bahsetmeden önce indirilme oranlarına dikkat çekmek istiyorum. Gerek appstore gerekse google play store ’da hala üst sıralarda olan oyun gerçekten bağımlılık yaratan bir uygulama.
Oyunun detaylarına gelecek olursak bilmemiz gereken maddeler aşağıdaki gibidir:
- Öncelikle şekerler, 3 aynı renkten oluşan şekerlerin dikey ya da yatay olarak birleşmesiyle patlatılmaktadır.
- 4 adet aynı renk olan şekerin birleştirilmesiyle şeritli bir şeker elde edilmektedir ve yatay ve dikey olarak kendi sütununu yok etmeyi sağlamaktadır.
- T ve ya L şeklinde aynı renk şekerlerin birleştirilmesiyle poşet şeker elde edilmekte ve patladığı zaman etrafındaki sütunları da yok etmektedir.
- 5 adet aynı renk olan şekerin birleştirilmesiyle çikolata topu oluşmaktadır ve ister şeritli şeker, isterseniz poşet şeker ile birleştirme imkânınız mevcuttur.
Oyunun görevlerine gelecek olursak; her bölümünde farklı bir görev verilmektedir. Örneğin; bir bölümde jöleleri alanları patlamaya çalışırken; diğer bölümünde malzemeleri ekrandan aşağıya doğru yok etmeniz gerekmektedir. Başka bir bölümünde istenilen malzemeleri toplamaya çalışırken ( 10 şeritli şeker, 20 poşet şeker, 1 çikolata top gibi.), diğer bölümünde bombaları patlamasını önleyerek puan kazanmaya çalışmaktasınız. Oyunun ilk bölümlerinde ise zamana karşı oynadığınız bölümler de mevcuttur. Bir yandan çikolatalar etrafınızı sararken diğer yandan bombaların patlamaması gerekmektedir ve aynı zamanda süre azalmaktadır fakat gerekli puanı da yapmanız gerekmektedir.
Yarış oyunlarından alışık olduğumuz bir senaryo var karşımızda; son model arabalar, modifiye yarışlar vs vs fakat bir detay The Crew'i farklı kılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere kendinize bir ekip yani bir çete kuruyorsunuz ve yarışlarınızı diğer çetelere karşı yapıyorsunuz.
orijinal adı "ryu ga gotoku" olan, kavga dövüş oyunu. ana hikayesindeki aşırı ciddiyetle yan görevlerdeki absürdlüklerin harmanıyla ve mükemmel dövüş sistemiyle gönüllerde taht kurmuştur. kazuma kiryu, majima goro gibi unutulmaz karakterlere yer vermiş bir oyun serisidir.