justin kan ve emmett shear tarafından 2007'de kurulan ve 2014 senesinde amazon tarafından 970 milyon dolara satın alınan canlı yayın video oyun platformu. aynı dönem Youtube satın almak istemiş fakat Amerikan rekabet kurulu tarafından onaylanmayınca amazon'a nasip olmuştu.
2012'de İstanbul'da Mehmet ecevit tarafından kurulmuş, 1010! isimli ters tetris tarzı mobil oyunuyla başarıya ulaşmış ve her Türk start up'ın makus kaderi olarak Zynga'ya 250 milyon dolara satılmış türk oyun geliştirici
Doğaüstü güçlerin bulunduğu bir evde uyanan ana karakterimiz, olayların nedenini keşfetmeye çalışıyor. 5 günlük bir süre içinde evin gizemini çözmesi ve sis perdesini aralaması isteniyor.
Yarış oyunlarından alışık olduğumuz bir senaryo var karşımızda; son model arabalar, modifiye yarışlar vs vs fakat bir detay The Crew'i farklı kılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere kendinize bir ekip yani bir çete kuruyorsunuz ve yarışlarınızı diğer çetelere karşı yapıyorsunuz.
ateri salonlarının vazgeçilmez oyun türü. bir çok bölümü adam döve döve geçtiğimiz, kavga dövüşün durmadığı güzide bir oyun türümüzdür. genelde yandan bakmalı olur.(*)
Oyunumuz Himalayalarda bulunan şiddetin kol gezdiği gizli şehir Kırat ta geçiyor. Karakterimiz Pagan annesinin dileğini yerine getirmek üzere bu şehire yolculuk eder ve kendisini iç savaş halinde olan bu şehrin içinde bulur. Her tarafı gizemle dolu olan gizemli şehir Kırat'a hoş geldiniz.
Nvidia tarafından geliştirilen ve cloud (bulut) tabanlı oyun sistemi. Düşük performanslı PC ile birinci sınıf oyunlar oynanmasını sağlayan dahi çözümü
Destiny birçok oyun türünü içinde barındıran oyunlardan. Piyasadaki birçok markalaşmış oyunu bırakıp neden bu oyunu oynayacağız diye sorabilirsiniz; ama denedikten sonra bağımlılık yapabilir dikkat edin. oynanmaya değer bir oyun.
rockstar games in suç dünyasını anlatan efsaneleşmiş açık dünya aksiyon macera oyun serisi. serinin oyunları sırasıyla;


grand theft auto
grand theft auto london
grand theft auto ii
grand theft auto iii
grand theft auto vice city
grand theft auto san andreas
grand theft auto liberty city stories
grand theft auto vice city stories
grand theft auto iv
grand theft auto chinatown wars
grand theft auto v
blizzard 'ın warcraft evreni temalı kart oyunu. çıktığı günden bu yana iniş çıkışlar yaşasa da popüleritesi hala devam ediyor. riot games'in (bkz:legends of runeterra) ve valve'ın (bkz:artifact) oyunları yerini almaya çalışsa da, hiç biri hearthstone'un kitlesine ulaşamadı.
Günümüzdeki FPS oyunları da artık çağ atladı diyebiliriz. COD ve Battlefield serileri eskiden olduğu gibi sadece askerler ve savaşlar kullanarak senaryo yapmıyorlar; Battlefield Hardline buna iyi bir örnek. Kontrol ettiğimiz karakter bir polis ve senaryoyu kendimiz yönetebiliyoruz.
Atari 2600, 1977 Ekim ayında piyasaya sürülmüş olan ikinci jenerasyon oyun konsoludur. Döneminin en çok satan ve en popüler oyun konsoludur.1977 yılında piyasaya sürülmesine rağmen, Türkiye'de kullanıcılar arasında popülerlik kazanması 1980'li yılların ortalarını bulmuştur.
En çok satan 10 oyunu şunlardır: Pac-Man Pitfall! Missile Command Demon Attack E.T. the Extra-Terrestrial Atlantis Adventure River Raid Kaboom! Space Invaders
görsel
fenomen menejerlik oyunu football manager 'ın 2015 versiyonu. piyasaya çıktığı yıl türkiye'de 80 tl'den satışa sunulmuştur.
oyunun istediği sistem gereksinimleri şu şekildedir:
işletim sistemi: windows xp, 7 ve 8işlemci: ıntel pentium 4, ıntel core, amd athlon xp: 1.6ghz+ v/7/8: 2.2ghz+hafıza: 1 gb ramekran kartı: nvidia geforce fx 5900 ultra, atı radeon 9800, ıntel gma x3100 – 128mb vramdirectx: versiyon 9.0chard disk: 3 gb boş alan
oyunun çıktığı yıl yazılmış bir inceleme yazısı:
Belki biraz standart olacak ama benim gibi ilk çıkan serilerden itibaren menajerlik oyunlarını oynuyorsanız mutlaka söylemişsinizdir: “Uykusuz gecelere hazırlıklı olun”. Hâlâ kendime sorarım, “Neden bu oyuna 1 senede ortalama 200 saat ayırırım ?” diye. Cevabını henüz bulamadım.Yeni başlayacak oyuncular için Football Manager alışılması ve oynanması zor bir oyundur. 2006’da ilk çıktığı zaman bu oyunu oynamaya başladığımda, oyun içerisinde neredeyse hiç bir başarım yoktu. Fakat nedensiz bir şekilde oynamaya devam ediyordum. Bu oyunun farklı bir çekiciliği olduğunu sonraki yıllarda fark etmiştim.
Oyunun zor olmasının en büyük sebepleri detaylar, oyuncularla birebir iletişim, antrenmanlar, taktikler, takım konuşmaları ve yönetim. Bu saydığım detayların da içerisinde yine detaylar mevcut. Yeni başlayacak olan oyuncuların, biraz sabırdan sonra, oyundan oldukça zevk alacaklarını garanti edebilirim.
Football Manager 2015 oyununda yine bir takım yeniliklerle karşılaşıyoruz. Bu yeniliklerden ilki, standart olarak her sene değişen tema ve arayüz. Sports İnteractive bu sene radikal bir karar alarak CM’nin ilk serisinden aşina olduğumuz gibi, menüleri biraz daha kısaltıp ekranın soluna yerleştirmişler. Oyunun müdavimleri biraz zorluk çekecek olsa da, kısa sürede alışılıyor olması ve kolay kullanımı oyunun ilerleyişini hızlandırmış. Geçtiğimiz senelerde menajer oluştururken özellik puanlarımız standart olarak veriliyordu. Ancak bu sene “Tracksuit Manager” adı altında değişiklik yapılmış ve yerinde bir karar olmuş diyebiliriz. Konuya açıklık getirecek olursak İsmail Kartal gibi eşofman giyen ve oyuncularla birebir ilgilenen bir menajer mi yoksa Fatih Terim gibi taktiksel ve motivasyona dayalı bir menajer mi olacağımıza artık biz karar verebiliyoruz.
Daha önceki serilerde oyuncularla konuşma yaparak onlara belli vaatler veriliyordu. Bu vaatlerin uzun veya kısa vadede gerçekleştirilmesi bize kalıyordu. Bu seneki oyunda ise bu vaatlerle ilgili bir bölüm bulunmakta. Bu bölümden, verdiğimiz vaatlerin takibini sağlayarak durumunu öğrenebiliyoruz.

si games , her sene olduğu gibi, bu sene de maç motorunun üzerinde bir takım geliştirmeler yapmış. Bu seneki en büyük değişiklik ise, gerçek kişileri kullanarak ekledikleri animasyonlar. Oyuna gerçeklik katmak adına, gerçek kişilerin kullanılarak yapıldığı bu animasyonlara rağmen SI Games’in maç motoru hakkında hala alması gereken çok fazla yol var. Ekstra olarak statlardaki grafikler çoğaltılmış,hava şartları gerçekçiliğe yakın yapılmaya çalışılmış. Oyuna bir çok stat birebir şekilde entegre edilmeye çalışılmış ve bu konuda da oldukça başarılı olmuşlar.
Oyunda belki de en zevkli geçen kısım olan transfer sezonu konusunda da kısmı değişiklikler yapılmış. Bu değişikliklerden en önemlisi ise, yönettiğiniz kulüp dünyaya ne kadar açılmış ve dünyada kurduğu ağlar ne kadar gelişmiş ise sizin de araştıracağınız, araştırma ekibinizi yönlendireceğiniz bölgeler o kadar çok oluyor.
Bu senenin en iyi aktarılan özelliği ise kulüp mali durumu. Peki bu nedir diye soracak olursanız, gerçek hayatta haberlerini okuduğumuz kulüpler finansal fair play durumunu ayarlayamadığınız zaman, Avrupa kupalarına katılamıyorsunuz. Bulunduğunuz kulübü şampiyon yapsanız dahi, mali olarak kulübü iyi yönetemediğiniz zaman Avrupa kupalarına maalesef gidemiyorsunuz. Bu durumdan kurtulmak için, transfer yaparken çok daha dikkatli davranmalı ve oyuncular ile sözleşme yaparken pazarlığı arttırmalısınız. Pazarlık demişken, kariyeriniz sırasında menajer olarak başka bir takıma transfer olmadan önce transfer olacağınız takımın başkanı sizinlegörüşme yapıyor. Bu görüşmede size geçmişe yönelik veya takımla alakalı sorular soruyor; bu sorulara vereceğiniz cevaba göre de size teklif yapıyor ya da başka menajer aramaya başlıyor.
Oyunda grafiksel olarak yerinde değişiklikler olmuş. Ses anlamında da oyuncuların zaten hiçbir beklentisi yok. Yapımcı firma da bu nedenle ses konusunun üzerine gitmiyor . Gelen bu yeni özellikler ve ekstra detaylar gözünüzü korkutmasın. Bunları avantaja veya dezavantaja çevirmek tamamen sizin elinizde. SI Games maç motorunu bir türlü istenilen seviyeye getiremiyor olsa da, şu an piyasadaki menajerlik oyunlarının arasında en iyisi yine Football Manager.
iyi yönler:
- Grafiksel olarak daha doyurucu olması

- Oldukça uygun fiyata satılması- Yeni eklenen mali fair play özelliği

KÖTÜ YÖNLER:
- Maç motorunun bir türlü stabilize hale getirilememesi
- Oyuncularla abartılı şekilde fazla iletişimde olmak zorunda kalmak
bahadır onur bozkurt - 2 aralık 2014
turkgamer
oyunlarda genellikle kullanılan, bir karakterin alabileceği maksimum hasar sayısını gösteren birim.
Covid 19 sürecinde oyun konsollarının talan edilircesine satın alınması, bunu fırsatı bilen satıcıların fiyatları arttırmaları, dijital oyun satışlarının patlaması, bazı konsolların network'lerinde aşırı yüklenme... kısacası oyun sektörünün bayram ettiği dönem