Castle Clash (Kale Savaşı) Rehberi Bölüm 3: Savaşçılar

Kale savaşı rehberinin 1. bölümünde oyuna genel bir giriş yapmıştım ve binaları incelemiştim. 2. bölümde ise, zindanların ne işe yaradıkları hakkında uzun bir yazı yazmıştım. Rehberimizin 3. bölümünde ise konumuz savaşçılar.

Castle Clash’ı, Clash of Clans oyunundan ayıran en önemli özellik kahramanlardır. Oyun ilk başladığında az kahraman (hero) vardı ve kahramanların etkisi oyunda çok fazla değildi. Zamanla, kahramanların artmasıyla ve oyuna çok güçlü kahramanların eklenmesiyle birlikte oyun tamamen kahraman oyunu haline geldi. Hâl böyle olunca, oyunda savaşçıların etkisi bir hayli azaldı, hatta neredeyse hiç bir önemi kalmadı.

Rehberde bu bölümü savaşçılara ayırma amacım ise, sadece oyuna yeni başlayanlar için bir bilgi niteliği taşıyacak olması. Eğer oyunda Might’ınız (kudret) 20.000 üzerinde ise ve Pumpkin Duke (Balkabağı Dükü) ile birlikte 3 tane Legendary (efsane) kahramanınız varsa, istisnalar dışında savaşçılara hiç bir zaman ihtiyaç duymayacaksınız. Ancak oyuna yeni başladıysanız ve elinizde kahraman sayısı azsa, bir süre bu savaşçılar oldukça işinize yarayacak.

egitim-merkezi-kale-savasi

Eğitim Merkezi

Oyundaki savaşçılara Training Center (Eğitim Merkezi) bölümünden ulaşıyoruz, burada belli bir altın karşılığında savaşçılarımızın level’ını (seviye) yükseltiyoruz ve yeni savaşçılar açabiliyoruz. Oyunda benim en çok kullandığım savaşçılar ve bu savaşçıları kullanma nedenlerim ise şu şekilde:

Guardian (Muhafız): Oyundaki en zayıf savaşçı olmasına karşın, akıllıca kullanıldığında kudreti oldukça yüksek olan oyuncuların biline işine yarayacaktır. 5. seviyeye yükselttiğinizde bile tanesini 180 mana gibi oldukça ucuz bir fiyata alabilirsiniz. Çıkma süresi 5 saniye gibi oldukça kısadır ve Ordu Kampı’nda (Army Camp) oldukça az yer kaplar. Eğer Ordu kampınız 20. seviye ise toplamda 250’ye yakın bu savaşçıdan çıkarabilirsiniz. Oyundaki bir çok oyuncu defans olarak okçu kulesi kullandığı için; muhafızları savaşta önden gönderirseniz, muhafızlar sürekli tek ok atan okçu kulelerini uzunca bir süre oyalayacaktır ve kuleler muhafızlarla oyalanırken; kahramanlarınızı savaşa sokarak rakibinizi rahatça etkisiz hale getirebilirsiniz.

Hunter (Avcı): Kendisini hiç kullanmadım ve gerekte duymadım. Buraya yazmamın sebebi, wave’de (dalga) insanı kanser etme potansiyeline sahip olması. Eğer oyuna yeni başladıysanız, bu savaşçıdan çok çekeceksiniz. Kendisinin kanser edici özelliği ise, oldukça uzaktan rakibini oklayabilmesidir. Bu yeteneği sayesinde, kulelere yakalanmadan duvarlara boş boş ok atar ve süreyi bitirerek dalganızı mahveder.

Griffin (Kartalbaş): Oyuna yeni başladıysanız, Pyromencer’ı (Alevbaz) seviye 5 yaparak hemen ulaşmanız gereken önemli bir savaşçıdır. Hatta oyuna yeni başlayanlara en büyük tavsiyem, ilk iş Alevbaz’ı seviye 5 yapmanız ve bu savaşçıyı açmanızdır. Vuruş gücü oldukça yüksektir, duvarların üzerinden geçebilme yeteneğine de sahiptir. Rakibiniz çok güçlü bile olsa, direkt olarak madenlerinin yanına bunları koyarak, rakibinizi güzelce sömürebilirsiniz. Savaşı kaybetseniz dahi, kazandığınız mana ve altın oldukça işinize yarayacaktır.

Savascilar-Kale-Savasi

Savaşçılar

Fairy Dragon (Peri Ejderi): Kartalbaş’ı seviye 5 yaptıktan sonra ulaşabileceğiniz savaşçıdır. Kendisi oyundaki en işe yarar savaşçılardan biridir, ancak bunu açtığınız zaman; kudretiniz zaten en az 20.000 kadar olacaktır ve çok geliştiğiniz için size pek yarar sağlamayacaktır.

Treant, Mecha Man, Ornithopter (Ağaç Adam, Robot Adam, Çırpan Uçak): Bu üçlü, 2 özelliği ile ön plana çıkar. İlki, savaşlarda direkt olarak kulelere saldırır, gözü başka hiçbir şeyi görmez. İkincisi ise, diğer savaşçılara göre oldukça dayanıklıdır, kolay kolay ölmezler. Oyuna yeni başlayanlar, savaşlarda oldukça önemli yeri olan kuleleri bu savaşçı ile rahatlıkla yok edip savaşı kazanabilirsiniz. Ornithopter (Çırpan Uçak), diğer ikisinden farklı olarak uçtuğu için, duvarları da es geçer ve direkt kuleleri yok eder. Yüksek kudreti olan oyuncuların, savaşlarda en çok ihtiyacı olan savaşçı kendisidir.

Tüm bunlara ek olarak, Eğitim Merkezi’nde yükselttiğiniz her savaşçı size kudret puanı kazandırır. Bu nedenle, kullansanız da kullanmasanız da, kudret puanını yükseltmek için bu savaşçıların seviyesini artırmanız gerekmektedir. Maceralardaki (Quest), bazı görevlerde ise sizden savaşçıları bağış yapmanız istenir. Savaşçınızın seviyesi ne kadar yüksek ise, bağışladığınız her savaşçıdan o kadar fazla puan kazanır ve bu görevi daha kısa ve rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Yorum Yaz

Mail adresi kullanıcılara gösterilmeyecektir. Zorunlu alanları doldurmayı unutmayın *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Sign Up

Canlı Yayındayız ! Hemen İzle
CURRENTLY OFFLINE