Castle Clash (Kale Savaşı) Rehberi Bölüm 2: Zindanlar

Castle Clash (Kale Savaşı) yazı dizisinin ikinci bölümüyle karşınızdayım. İlk bölümde oyunun tarihine genel bir giriş yapıp, binaları incelemiştim.

Bu bölümde ise dungeonları (zindanları) işleyeceğim. Zindanlar nedir, ne işe yarar uzun uzadıya yazacağım.

Zindanlar, oyun ilk başladığından beri aktif olan bir bölümdür. Oyun ilk başladığında sadece, 8 farklı zindandan oluşan ve içinde yaklaşık 150 farklı harita bulunan bir zindan sistemi mevcuttu. Bir kaç ay önce gelen bir güncelleme ile, usta (expert) zindanları oyuna dahil edildi ve zindan sayısı artırıldı. Peki bu zindanları neden kullanmalıyız ?

1. Ateş kazanmak için:

Oyunda, kahramanlarımızı yükseltmek için gereken 3 şey vardır. İlki altın, ikincisi HB (Onur Puanı), üçüncüsü ise ateştir. Eğer bir zindanı, tamamen yok ederseniz 3 ateş kazanırsınız. Bu kazandığınız ateşler hiçbir zaman silinmez ya da eksilmez. Oyundaki kahramanlarınızı yükseltmek istiyorsanız, belli sayıda zindanı geçmeniz gerekmektedir.

castle-clash-zindan-8

2. Kırık (Shard) kazanmak için:

Oyundaki en önemli item kırıklardır. Kırıklar öncelikle, bazı efsane kahramanları, gem olmadan çıkarmaya yarar. Bir diğer önemi de Gelatinous Champion alarak kahramanınıza yedirebilir ve kahramanınızın özelliğini arttırabilirsiniz. Özellikle oyunda oldukça gelişmişseniz, kahramanınızın özelliğini 8/9’dan 9/9 yapmak için 800.000 puanlık çamur yedirmeniz gerekmektedir. 1 Gelatinous Champion’un 3.000 puan verdiğini ve 150 kırık ile satın alındığını düşünürsek; kırıklara oldukça fazla ihtiyacınız var demektir.

Mavi kulesi olan zindanlardan kırık çıkma olasılığı daha yüksektir ve bu zindanlar daha fazla kırık vermektedir. Oyunda oldukça gelişmişseniz, sürekli sıradan’ın en son olan zindanına girip oradan 40 kırık kazanabilirsiniz. Zindanlara 20 dakikada bir girebildiğinizi düşünürsek, oyunu fazla oynamayan biri bile bir günde 15 tane zindana rahatlıkla girebilir. Bu zindanların 5 tanesinden kırık kazansanız bile, bir günde 200 tane kırık’ı sadece buradan kazanmış olacaksanız ki bu sizin gelişmeniz için oldukça önemli bir avantaj.

kale-savasi-castle-clash-maceralar

3. Maceraları (Quest) yerine getirmek için:

Kahramanlarınızı en rahat geliştirebileceğiniz alanlardan biri de oyunda çıkan maceralardır. Oyunda sürekli macera yapan biriyseniz görecekseniz ki, sürekli olarak 5 zindanı fethet gibi görevler çıkmaktadır. Bu macerayı yerine getirmek için, zindanlara girmelisiniz.

Bu maceraları daha hızlı yapmak için bir püf nokta vardır. Eğer sizden; hem zindan fethetme, hem mavi kuleli zindan fethetme, hem de usta (expert) zindan fethetme macerası aynı anda geldiyse; hepsini ayrı ayrı yapmak zorunda değilsiniz. Bu tarz durumlarda ilk olarak usta zindanı fethedin. Usta zindanını fethettiğinizde göreceksinizki, hem zindan fethetme hem de mavi kuleli zindan fethetme olarak da sayılacak. Böylece 3 zindan görevini bir kerede halledip, zamandan tasarruf edeceksiniz.

4. Başarıları (Achievements) yerine getirmek için:

Oyunda kristal (gem) kazanabileceğiniz yerlerden biri de başarılar bölümüdür. Ekranın sol alt tarafında bulunan bu bölümde, size verilmiş belli görevler vardır ve bunları yerine getirirseniz belli miktarda kristal kazanırsınız. Burada zindan ve usta zindanları temizlemekle alakalı toplamda 4 görev bulunmaktadır ve sizden istenen miktarda zindanı fethederseniz, önemli miktarda kristali buradan kazanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi oyundaki en önemli kahramanlar, kristal ile çıkmaktadır ve oyunda bu kristallerin önemi oldukça büyüktür.

Oyunda baştan beri bulunan sıradan (Ordinary) zindan ile sonradan eklenen usta (Expert) zindan arasındaki tek fark, usta zindanların kulelerinin içinde kahraman bulunması, etrafta bolca tuzak olması ve bazı usta zindanların içinde boss bulunmasıdır. En son sıradaki sıradan zindandan sürekli 40 kırık kazanma şansı varken, usta zindan ile uğraşmak biraz abes kaçmaktadır. Zaten oyundaki gelişmiş kullanıcılar, sadece maceraları (quest) yerine getirmek için bu zindanları kullanmaktadır ve bence oldukça gereksizdir. IGG’ye de bu konuda mail aldım ve bir sonraki güncellemede, usta zindandan düşen kırık sayısının artırılmasını bekliyorum.

Daha önce mesa sisteminde ödül dağıtımı oldukça yanlıştı ve IGG daha sonra bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmıştı. Aynı düzenlemeyi Usta zindanlar için yakın zamanda yapacaklarını ve bu zindanlardan daha fazla kırık kazanabileceğimizi düşünüyorum.

Yorum Yaz

Mail adresi kullanıcılara gösterilmeyecektir. Zorunlu alanları doldurmayı unutmayın *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Sign Up

Canlı Yayındayız ! Hemen İzle
CURRENTLY OFFLINE